Efsane İçki Sahneleri

efsane içki sahneleri

Efsane İçki Sahneleri, Efsane Film ve Diziler

Filmler ve dizilerde aklımıza yer etmiş efsane içki sahneleri olduğu gibi zamanla unuttuğumuz, farklı içki içme tarzlarını da bize yansıtan sahnelerini sıraladık. Sivri biber ve rakı ile viski içmek, eldeki Absent’i çay bardağı ile lıkır lıkır götürmek, bir seferde 10 şişe viski içmek tahmin edersiniz ki Yeşilçam ve yerli dizilerimizden sahneler. Hollywood filmlerini ölümsüz kılan efsane içki sahnelerini de tabii ki yazımıza ekledik. İşte efsane içki sahneleri.

Turist Ömer

 

“Viski almak mı, viski içeceğiz!” Bu sahnede Turist Ömer “çamaşır suyu mu içicez be?” diyerek viskisine soda almayı da reddediyor. Havuz başında sek viski her ne kadar şimdi iddaalı gelse de Yeşilçam filmlerinde çoğu alkolün sek içildiğine şahit oluyoruz.

 

Turist Ömer serisi imdb bilgileri için buraya tıklayınız.

 

Çiçek Abbas

 

İlyas Salman, Şener Şen, Ayşen Gruda, Pembe Mutlu’nun baş rolleri paylaştığı 1982 yapımı filmde Şakir’in (Şener Şen) ayrılık sonrası oturduğu rakı masası film tarihimizde bir kült olmuştur. Rakı masası sohbeti, Şakir’in şark kurnazı, niyeti bozuk, bıçkın, saygısız karakterini ve onun tam zıttı Çiçek Abbas’ın duygulu, fakir, seven, hak bilen karakteri gözler önüne seriyor.

Filmin imdb bilgileri için buraya tıklayın

Efsane İçki Sahneleri, Efsane Film

Casablanca

 

Hollywood tarihinin en ünlü içki sahnelerinden biri; Casablanca filmindeki tek bar sahnesi olmamasına rağmen birçokları bu sahneyi filmi ölümsüzleştiren sahnelerden olarak görüyor. Filmi izleyenler mutlaka biliyordur; içilen içki ise cin.

Shining

 

Lloyd, “Timbuktu’dan Portland’a, Maine’den ve Oregon’a kadar en iyi barmendir”. Ama Lloyd gerçek değil. O sadece Jack Nicholson’ın hayal gücünün bir ürünü, çok çok yanlış giden bir beyinde yaşayan bir hayal gücü. Filmin devamında olmayan barmeni gören beynin nelere yol açtığını hepimiz hatırlıyoruz.

Efsane İçki Sahneleri, Efsane Dizi

Behzat Ç.

 

Behzat Ç dizisinde çoğunlukla içilen bira ve rakıyı görsek de ekip bir gün Behzat Ç.’nin getirdiği Absent’i deniyor ilk defa. Türk film-dizilerinde görmeye çok aşina olmadığımız %75 alkol oranlı Absent’i çay bardağında hızla tüketen ama şeker eritmeyi ihmal de etmeyen ekip kısa sürede sarhoş oluyor.

Star Wars

Sinemanın en tuhaf barı Mos Eisley Cantina. Korsan kenti Mos Eisley’deki Tatooine gezegeninde yer alan bar, kesinlikle ilk buluşma için uygun bir yer değil. Peki bu barda neler mi içiliyor? Köpüren Red Dwarf, Cassandra Sunrise, radyoaktif görüntüye sahip Nova Blaster… Bu içki isimleri ile kokteyl tarifleri üretilmiş, fakat tahmin edersiniz ki içerikleri filmdeki kokteyllerin içeriklerinden bir hayli farklı.

The Great Gatsby

“The Great Gatsby” sayesinde Caz Çağı temalı kokteyl partileri popüler hale geldi. Filmde sık sık kokteyl ve likör içildiğine şahit olsak da 20’li yılların çöküşünü anlatan bu F. Scott Fitzgerald kitabı, Jay Gatsby ve arkadaşlarının ne içtiğine dair pek fazla ayrıntı vermiyor. Modern parti ve kokteyl kültürünü anlamak isteyenler filmi izleyebilir.

 

Canikom

1979 yapımı Canikom’daki bu karede dönemin diğer popüler harmanları olan Ballantine’s, Johnnie Walker Red Label ve Cutty Sark la dolu bir masa Cüneyt Arkın a yetmiyor. “10 şişe viski daha” isteyen Cüneyt Arkın ardı ardına shot yaptığı viskiler sonrasında dimdik ayakta kalırken masadaki biraderleri kucakta taşınıyor.

Adem ile Havva

1986 yapımı Adem ile Havva’da Tarık Akan viskisini “rakı ve sivri biber” ile tercih ediyor ama hanımefendiye viski ve meyve göndermeyi ihmal etmiyor. Farklı içki içme kültürlerini görmek için Yeşilçam sinemasına bakılmalı.

 

 

Butik İçki ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Online Destek
1
Görüşme Başlat
Butik İçki
Hafta içi 10:00 - 18:00 saatleri arası destek alabilirsiniz.
Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz?