Alkollü İçkilere Neyin Aroma Verdiğini Biliyor musunuz?

Alkollü içkilere neyin aroma verdiğini biliyor musunuz?

Bu yazımızda severek tükettiğiniz içkilerin nelerden yapıldığını ve aromalarının hangi ürünlerden elde edildiğini anlatacağız. Alkollü içkilere neyin aroma verdiğini anlatan yazımıza hazırsanız başlıyoruz.

GIN

Cinin tadı bir takım bitki ve baharatlardan gelmekte. Renksiz ve yüksek alkollü olması yanı sıra çok keskin bir aroması bulunmaktadır. İçin yer alan aroma vericiler markadan markaya değişse de ardıç cinin olmazsa olmazıdır. Sık karşılaşılan aroma vericiler ise, tarçın, turunç, kişniştir. İlaç olarak üretilmeye başlanan cin, İngiltere’de popüler olmuş ve kolonicilik faaliyetleriyle dünyaya yayılmıştır.

 

BOURBON

Bourbon’a kısaca Amerikan viskisi diyebiliriz, %51’i mısırdan oluşmakta olduğu için aromasını büyük ölçüde mısırdan almaktadır. Bourbon fıçıda yıllandırılan bir içecek olduğundan dolayı odunsu bir tada sahiptir, üreticinin tercihine göre vanilya, karamel, bal gibi eklemelerle aroması zenginleştirilebilir.

 

TEKİLA

Tekila agav denen bir kaktüs türünde yapılmaktadır, tadı köşeli ve keskinken içimininde bir o kadar rahat olması bu yüzdendir. Tekila da yıllandırıldıktan sonra satışa sunulur. Kısa süre dinlendirilen tekilalarda daha çok kahve, turunç gibi aromalar bulurken daha uzun süre dinlendirilenler de ise odunsu bir tat, vanilya ya da aromasına rastalanabilir.

 

SCOTCH

İskoç viskisi olarak da tanımlayabileceğimiz scotch, yoğun bir tütsü aromasına sahiptir. İçtikten sonra tütsü aroması ağızda kalmaktadır. Üretim yöntemleri kanunla belirlenmiş olup, alkol oranı %40 ve %94.8 arasında değişen bu içeceğin aroması büyük ölçüde içinde bekletildiği meşe fıçılardan geçmektedir.

 

VOTKA

Bir aromaya sahip olmasa da bu listede yer almayı hak eden içeceklerden biri. Patates ve tahıldan elde edilmiş alkol ve sudan oluşur, distile süreci, dinlendirilip dinlendirilmediği gibi faktörler içiminin kolaylaşmasını sağlayabilir.

 

alkollu ickilere neyin aroma

ROM

Şeker kamışı suyu ve posasının mayalanmasıyla elde edilmesiyle birlikte, sert ve yuvarlak bir tada sahip bir içecek elde edilmiş olur. Kuru üzüm eklenerek ve meşe fıçılarda bekletilerek son haline getirilir. Böylelikle tatlı, sert ve odunsu bir tadı olur.

 

RAKI

Neredeyse hepimizin gözbebeği rakıyı anmadan geçmek olmaz. Hepimizin bildiği üzere rakının aroması üzüm suyunun damıtılmasından elde edilen alkolün ve anason tohumunun uyumunun sonucudur.

 

alkollu ickilere neyin aroma

ABSENT

Pek çok dedikoduya adı karışan absent oldukça yüksek alkollü bir içki olmakla birlikte, yüksek alkol oranını bastıran güçlü aromalara sahiptir. Bu aromalardan en baskını anasondur, anasona rağmen sek olarak tüketmek oldukça zordur, içine şeker ve/veya su ekleyerek içilmesi tavsiye edilmektedir, kokteyllerde de kullanabilirsiniz.

 

alkollu ickilere neyin aroma

JAGERMEISTER

İçinde geyik ve dağ keçisi kanı olması efsanesi bir yana oldukça güçlü aromaya sahip bir baharat likörüdür. İçinde 56 farklı baharat bulunur. Bu baharatları teker teker saymayacağız ama bu güçlü lezzete, bir yıl fıçıda dinlendirilmesinin ardından, şeker, karamel, su ve alkol eklenir.

Metnin orijinal kaynağına ulaşmak için burayı tıklayın

Butik İçki ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Online Destek
1
Görüşme Başlat
Butik İçki
Hafta içi 10:00 - 18:00 saatleri arası destek alabilirsiniz.
Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz?